Hopp til innhold

Cubaforeningen i Norge

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Cubaforeningen i Norge
Stiftet17. april 1964
LandNorge
MedlemskapNorges Sosiale Forum
Nettstedcubaforeningen.org (no)

Cubaforeningen i Norge (Asociación de amistad y solidaridad con Cuba en Noruega) er en partipolitisk uavhengig organisasjon, etablert som Norsk-Cubansk Forening 17. april 1964. Foreningens formål er å aktivt støtte den cubanske revolusjon i kampen for å bevare det cubanske folkets frihet og sjølstendighet gjennom å spre opplysninger om politiske, økonomiske og kulturelle forhold på Cuba og å fremme forståelse for Cubas internasjonale engasjement. En annen grunnleggende formål foreningen har er å samle støtte for å kreve opphevingen av USAs embargo mot Cuba. Formålet fremmes blant annet ved å arrangere møter, studievirksomhet og reiser, formidle litteratur, avholde utstillinger og fremme vennskapet mellom Norge og Cuba. Foreningen hadde ved utgangen av 2021 rundt 530[trenger referanse] medlemmer. Cubaforeningen er også medlem av Norges Sosiale Forum.

Cubaforeningen arrangerer blant annet studiereiser til Cuba minst én gang i året. I tillegg driver organisasjonen med innsamling av penger og materiell for humanitær hjelp og andre formål til landet. I 2021 donerte foreningen 250 000 norske kroner til ulike humanitære formål til Cuba, hovedsakelig til av innkjøp av sprøyter og kanyler[1]. Cubaforeningen driver også informasjonsarbeid gjennom sitt medlemsblad Cubanytt, gjennom leserbrev i andre tidsskrifter, møter og aksjoner samt samarbeid med andre organisasjoner, for å fremme solidaritet med Cuba. Nåværende leder er Cihan Karakoc, han ble valgt på foreningens årsmøte den 16. mars 2019 og gjenvalgt siden da. [2][3][4][5]

Referanser

[rediger | rediger kilde]
  1. ^ cubaforeningen (29. april 2021). «Cubaforeningen har donert 100 tusen til kjøp av medisinske råvarer og sprøyter til Cuba!». Cubaforeningen i Norge. Besøkt 1. februar 2022. 
  2. ^ Leon, Tika Sofia. «Raddis fra Groruddalen | Utrop» (på engelsk). Besøkt 29. oktober 2019. 
  3. ^ https://www.sv.no/oslo/2018/12/10/ordforer-marianne-borgen-topper-oslo-svs-valgliste-i-2019/
  4. ^ «Mener norsk ungdom kan lære av ungdommen på Cuba». Journalen. Besøkt 29. oktober 2019. «Nestleder i Cubaforeningen i Norge, Cihan Karakoc, fastslår at ungdommen har vært svært aktiv i arbeidet med den nye grunnloven.» 
  5. ^ https://cubaforeningen.org/2019/04/12/usa-strammer-inn-blokaden-mot-cuba/

Eksterne lenker

[rediger | rediger kilde]